Recension: Intelligent Music Project – ”Unconditioned”

Bulgariska Intelligent Music Project levererar nu sitt sjunde studioalbum där man har möjlighet att höra kända namn som Simon Phillips (Toto, Protocol), Ronnie Romero (Lords Of Black, Rainbow, Sunstorm) och Carl Sentance (Nazareth). Kan tilläggas att Simon Phillips även varit med och producerat den nya skivan. För den som hade koll på årets Eurovision Song Contest märkte säkert att bandet fanns med i startfältet med låten ”Intention” tävlandes för Bulgarien. En helt ok låt som dock inte räckte hela vägen till final.

Vad har albumet mer att erbjuda då? Jo, bland annat låtarna ”Sunshine Boulevard”, ”Blue Morning”, ”And Stars Never Fall” och ”Wait For The Night”, som jag tycker är de spåren som har det där lilla extra. Resten av materialet är faktiskt ganska trist och tråkigt. Det hjälper tyvärr inte att man har med sig en av mina favorittrummisar. Även Ronnie Romero sköter sig riktigt bra. Men som helhet är detta en ganska slätstruken historia som inte når några högre höjder.

”Unconditioned” släpps den 27:e juli.

Betyg 4/10

Skriven av Henric Wahlberg

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s