Recension: Dynazty – ”Final Advent”

Det Stockholmsbaserade bandet fyller 15 i år och det firar de med att släppa sin 8:e skiva , Final Advent. Musikaliskt är det kraftfullt , ja nästan aggressivt eller intensivt i alla fall men ändå så melodiöst. De hade ett mål med skivan när de började och det var att det skulle bara vara höjdarlåtar och inga utfyllnadslåtar. Efter ett antal lyssningar så kan jag inget annat än att hålla med , för de 10 låtarna sitter som en smäck.

Första låten , Power Of Will , är som en racingbil med full gas som bara väntar på att kopplingen ska släppas upp så skivan kan starta. Natural Born Killer är nog den som är mest melodiös av låtarna. På den lite ödesmättade Yours dras tempot ner en del , låten kan för övrigt vara kungakronan på skivan. Ruggigt bra helt enkelt. Power Of Now handlar om att man ska se livet som en lång resa men samtidigt måste man kunna stanna upp och njuta av stunden där och då.
Advent , Instinct , Achilles Heel alltså jag skulle kunna gå igenom alla låtarna här men det tycker faktiskt jag att NI måste göra själva. Gillar ni deras föregående skivor och skulle missa denna är det er förlust.
När en skiva är riktigt bra skulle man vilja ha mer av det goda men man får inte bli girig utan njuta av det som finns och trycka på repeat istället.
Produktionen är som vanligt mycket bra och ljudbilden är så tight och massiv att man skulle kunna luta sig mot den utan att trilla.
Advent betyder ankomst av en viktig person eller sak och då är det väl i så fall just denna skivan det menas , eller?

Skivan släpps den 26 augusti 2022 via AFM Records

Betyg 9,5/10

Line up:
Nils Molin – Sång
Love Magnusson – Gitarr
Mikael Lavér – Gitarr
Jonathan Olsson – Bas
Georg Härnsten Egg – Trummor

Låtar:
1/ Power Of Will
2/ Advent
3/ Natural Born Killer
4/ Yours
5/ All The Devils Are Here
6/ The White
7/ Instinct
8/ Heart Of Darkness
9/ Achilles Heel
10/ Power Of Now

Av Tommy Svensson för DMB

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s