Recension: H.E.A.T. – ”Force Majeure”

Äntligen, som jag alltid säger när Heat kommer med nytt material. Platta nr sju (fullängdare) och tredje med Kenny vilket jag antar har höjt förväntningarna för rätt många, mig inkluderat. Jag älskar Erik men Kenny är absolut en sångare i världsklass även han. 

Jag började med att hoppa över de två första spåren då de är ganska gamla ny och landar alltså direkt på Tainted blood, och det första som slår mig är Europe. Inte i någon negativ kopierande bemärkelse utan bara att detta är väsbysoundet som det skall vara. Hoppar även över Hollywood då jag inte är särskilt förtjust i den. Landar då i plattans bästa låt Harder to breath. Halvtempo med fantastisk melodi och man bara flyter med. 

Paramount kunde man i mitt tycke skippat, den är tyvärr inte ”Heatstandard”.

Ska inte raljera igenom fler låtar utan lämnar det åt er när albumet släpps. 

Det är något nyskapande med hela plattan som ju brukligt är med Heat. Kan inte riktigt placera i den soundmässigt vilket betyder att man inte kör vidare där Kenny lämnade. Sådant uppskattas. 

Sammanfattningsvis så älskar jag vad jag hör. Det når inte riktigt upp till ATN som ju är uppvisning men det är riktigt bra.  Albumet släpps imorgon fredag (5/8) via bolaget earMusic/Playground.

Betyg 9/10

Av Måns Enheim

LÅTLISTA
1. BACK TO THE RYTHM
2. NATIONWIDE
3. TAINTED BLOOD
4. HOLLYWOOD
5. HARDER TO BREATHE
6. NOT FOR SALE
7. ONE OF US
8. HOLD YOUR FIRE
9. PARAMOUNT
10. DEMON EYES
11. WINGS OF AN AEROPLANE

 FOTO: Gustaf Sandholm Andersson

H.E.A.T
Kenny Leckremo – sång
Dave Dalone – gitarr
Jona Tee – keyboards, orgel
Jimmy Jay – bas
Don Crash – trummor

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s