Recension: Captain Black Beard – ”Neon Sunrise”

Captain Black Beard är nu tillbaka med nytt album och alla som gillade deras senaste alster ”Sonic Forces” från 2000 kommer garanterat även digga nya ”Neon Sunrise”. Det kanske inte hänt så mycket soundmässigt under dessa två år som gått, utan man puttrar på i samma sköna stil som tidigare. Det enda som hänt är att bandet bytt skivbolag och ligger nu på danska Mighty Music.

Hur är själva plattan då kanske ni undrar? Jo, den innehåller 12 spår där det finns ett par intressanta låtar som är väl värda att lyfta fram lite extra. Här har vi bland annat singlarna ”Flamenco” och ”Physical” lägg därtill låtarna ”We’re The Forgiven”, ”Wasted Heart”, ”Chains Of Love” och ”Break (Into Forever)” så är jag i alla fall relativt nöjd med vad jag hör. Hade kanske önskat att de lagt till någon ballad i låtlistan för att lugna ner tempot lite. För albumet har ett ganska högt tempo rakt igenom. Lugnaste låten på albumet heter förövrigt ”State Of Denial” som är ett helt ok spår.

Captain Black Beard har eget sound och det gillar jag skarpt. Tycker även att man fick ett lyft i bandet när man fick in Martin Holsner på sång för några år sedan. Nya albumet släpps fredagen den 7:e oktober och är du ett fan av bra melodiös rock/AOR så ska du absolut kolla in denna skiva.

Betyg 7/10

Skriven av Henric Wahlberg

Lineup:
Christian Ek – gitarr
Martin Holsner – sång
Daniel Krakowski – gitarr
Robert Majd – bas
Yngve Strömberg – trummor

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s