Augusti månads ”Recensionpotpurri”

DMB´s skribenter tycker till och sätter betyg på 6 stycken utvalda album som släppts nu i augusti.

Restless Spirits – ”Second To None”

Måns: Nä, inget för mig. Plattor med olika sångare har en enorm uppförsbacke och kräver riktigt starka låtar för att hålla. Här finns endast en, Dirty Money. Snygg ljudbild dock som höjer betyget en pinne. 4/10

Tommy: Skivan är som en EKG kurva , det går både uppåt och neråt. Men det finns en del riktigt bra låtar på den. Kent Hilli och Johnny Gioeli är i högform samtidigt som de passar på Tony Hernando´s låtar. 7/10

Jonas: Helt ok låtar och starka sånginsatser, speciellt från Johnny Gioeli. 6,5/10

Thomas: Är ett Melodic Rock/AOR-projektet från LORDS OF BLACK-gitarristen Tony Hernando.  Plattan har gästsång från tre upcoming sångare, Kent Hilli (PERFECT PLAN, GIANT), Chez Kane och Renan Zonta (ELECTRIC MOB) och en veteran; Johnny Gioeli (HARDLINE). Splittrat och ganska trist faktiskt. 4/10

Henric: En relativt trist platta som dock innehåller en del intressanta spår. Chez Kane och Johnny Gioeli´s låtar tycker jag sticker ut lite extra här. 5/10

David: Jag ser helst ett band som har en tydlig uppsättning gentemot inlånade sångare som detta projekt arbetar med. Det blir lite som en godispåse där det säkerligen finns något man gillar men också sådant som man inte gillar lika mycket. 6/10

Joakim: Ganska intetsägande och ointressant. Känns som det mesta här gjorts förut. 5/10


Sunstorm – ”Brothers In Arms”

Måns: Superenformig platta. Sunstorm var jäkligt bra med JLT men nu känns det mest onödigt. Stundtals finns snygga melodier och han är en bra sångare men det blir ändå nej tack.  4/10

Tommy: Ett projektband från Frontiers som inte alls är samma band som startade som Sunstorm , så det är lite missvisande. Nu ska jag ju bedöma skivan och det är absolut inte något dåligt alster utan den bjuder på en del riktigt bra låtar såsom Games We Play , Taste Of Heaven , Hold The Night , Miracle samt Living Out Of Fear. 7/10

Jonas: En bra sångare hjälper inte att lyfta detta ganska själlösa projekt tyvärr. 5/10

Thomas: Släpper sitt sjunde album, nu med Ronnie Romero på sång som efterträtt Joe Lynn Turner. Han känns som en logisk ersättare, en hel del JLT i röst och ton uppblandat med lite Eric Martin. Habil melodiös hårdrock med låtar som växer och killen kan ju faktiskt sjunga. 6/10

Henric: Tacka vet jag ”gamla” Sunstorm med Joe Lynn Turner på sång. Dock tycker jag att ersättaren Ronnie Romero sköter sig riktigt bra. Albumet är inte alls så tokigt med låtar som ”Brothers In Arms”, ”I Will remember” och ”Hold The Night”. 6/10

David: Lite som de flesta album på denna potpurri så är musiken helt klart godkänd även fast det emellanåt bara känns som “en i mängden”. Bristen på egen identitet vägs upp genom stabila melodier. 7/10

Joakim: Dålig kopia av våra grymma dalmasar i Stormburst, eller? I alla fall första låten. Sen följer ett antal hyfsat bra låtar, men som tyvärr inte når mitt hjärta. 5/10

Nordic Union – ”Animalistic”

Måns: Jag älskar Eclipse, och WET. Jag älskar inte det här. Varje låt känns exakt som den förra, ev lite tråkigare bara då man hört det förut i låten innan. Nä, det hade räckt med debuten av NU. 3/10

Tommy: Kraftfull gitarrbaserad melodiös hårdrock som är både Erik och Ronnies signum och där Ronnie levererar som vanligt stabila sånginsatser. Animalistic tycker jag är den jämnaste skivan som vi har i med i augusti månadspotpurri. 8/10

Jonas: Tunga riff, melodiöst och bra men de riktigt starka låtarna saknas denna gång. 6/10

Thomas: Modern svensk hårdrock med dansk kvalitetssång. Överproducerat och trist, trots tappra försök från Ronnie Atkins att rädda upp låtar och produktion signerat Erik Mårtensson – gitarr/bas/keyboard/kör. Thomas Larsson lirar på tre låtar och måste ändå lyftas fram. En av Sveriges mest skickliga och smakfulla gitarrister som tyvärr inte fått den framgång han förtjänar, även om han borde fått bättre låtmateriel att jobba med. Hans sologrejer är mångfalt intressantare än detta släpp. 5/10

Henric: Detta tycker jag är överraskande dåligt för att komma från Erik Mårtensson och Ronnie Atkins. Gillade deras förra platta riktigt skarpt. Men detta är alldeles för enformigt för min smak. 4/10

David: Lite mer metal än jag förväntade mig men i övrigt är allt som det ska. Lite förutsägbart kanske men inte dåligt skulle jag säga. 7/10

Joakim: Ni som gillar Eclipse kommer sannolikt älska denna platta. Kanske inte lika mycket hejarramsor och allsångsframbringande refränger, men vokalvrålen finns där absolut! 4/10

Hydra – ”Point Break”

Måns: Alltså denna månad var verkligen exceptionellt svag. Ännu en platta där jag har svårt att hitta nåt jag gillar. Låtarna känns tunna och jag gillar inte ljudet.  3/10

Tommy: Aor blandat med westcoast eller tvärtom! Lite för laidback musik för att passa mej. Stop The Madness och Never Be The Same höjer sig dock över mängden.  5/10

Jonas: Trevlig lyssning men når inga högre höjder. Toto-doftande “No Lullaby” är dock smått fantastisk. 6/10

Thomas: Nytt melodiskt rockband som inkluderar Daniel Flores vilket borgar för kvalitet men även en dos likriktighet. Bra personlig sång och gitarrspel av Andi Kravljaca räddar upp det en smula. 6/10

Henric: En rätt trevlig historia faktiskt, som innehåller en del bra låtar. Toto inspirerade ”No Lullaby” samt även ”Doors Of Love” och ”The Most Wanted” är de bästa spåren här. 7/10

David: Lite Chicago vibbar och rakt igenom ett skönt sound. Lite väl anonymt kanske men det är absolut inget jag stänger av så fort jag hör det. 7/10

Joakim: Detta gillar jag! Skön lugn AOR/Westcoast. Andi har röst som lyfter låtarna på ett gött sätt. Väldigt trevlig överraskning! 8,5/10Generation Radio – ”s/t”

Måns: Plågan fortsätter med detta extremt tråkiga projektband. Coolt att inleda med trummor iofs men det slösar man bort på en strålande sätt genom att fortsätta i helt fel tempo. Osv… urtrist.  2/10

Tommy: Blanda AOR , westcoast och country så har du Generation Radio. Det blev en positiv överraskning för plattan är stundtals bra. Absolut värd att ge lite av sin tid för avlyssning. 7/10

Jonas: Hög kvalitet och bra variation från ett rutinerat gäng. 7,5/10

Thomas: Debutalbum med ännu en ”supergrupp”. Låter som den korsning de är, mellan Rascal Flatts och Chicago. Några såsiga ballader för mycket annars riktigt bra! 6/10

Henric: Lyckats riktigt bra med att blanda klassisk AOR med lite modern country i stil med Rascal Flatts och Lady A. Albumet innehåller ett par riktigt starka låtar som till exempel ”Why Are You Calling Me Now”, ”Time To Let Go”, ”Waiting On Your Sunshine”. Balladerna är rätt såsiga men gillar trots detta låtarna ”Angels” och ”I Hope You Find It” skarpt. 8/10

David: Kanske är det lite intetsägande. Kanske är det lite väl smörigt här och var. Kanske är det inget som sticker ut. Men jag kan inte förneka att jag log och njöt en del av det som nådde mina öron. 7/10

Joakim: Riktigt bra låtar blandas med mästerverk. Otroligt proffsigt, både när det gäller låtskrivandet och när det gäller framförandet! 8,5/10

H.E.A.T. – ”Force Majeure

Måns: Ja! Detta är bra. Kenny är tillbaka och även känslan av det gamla Heat. Skulle säga att denna platta är mer Heat II än Heat II. Men men, oväsentligt. Förutom 2 spår är det lysande rakt igenom.  9/10

Tommy: Stundtals riktigt bra kraftfull melodiös hårdrock som tyvärr inte håller samma höga kvalité på alla låtarna. Kenny eller Erik som sångare spelar ingen roll för mej då jag tycker båda håller hög klass. Harder To Breathe är örongodis. 8/10

Jonas: Når inte riktigt upp till förra plattans brutalt höga nivå men helt klart riktigt BRA. 8,5/10

Thomas: Det går inte bortse från parallellerna till EUROPE, inte bara för att de kommer från Upplands Väsby. Även Kenny Leckremos ton och melodispråk har mycket Tempest över sig. Liksom låtstrukturerna har mycket av storebrorsan över sig. På gott och ont, mest gott. Gitarristen Dave Dalone måste oxå nämnas som en del i att det låter så bra. 7/10

Henric: Detta är inte H.E.A.T.s bästa platta på långa vägar. Men den håller en bra och jämn nivå rakt igenom med några ritigt starka låtar. Även skoj att Kenny är tillbaka där han hör hemma. Ett av mina favoritspår är ”Wings Of An Aeroplane” och även ”Paramount” är riktigt bra. 7/10

David: Nära på att bli andra fullpoängaren i rad för Heat, men en solklar 9:a är inte dåligt heller. Jag var aningen tveksam då jag fick höra singlarna men nu när jag fått höra dem i sitt rätta element så sitter de som en smäck. Riktigt nöjd! Känns för övrigt också som att Kenny längtat tillbaka till Heat och gav sitt allt nu. 9/10

Joakim: Väldigt varierande kvalitet på låtarna. Plattan innehåller flera riktiga rökare. 7,5/10
Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s