Recension: C.O.P. – “Enemy”

2015 släppte det melodiösa rockbandet C.O.P. ett riktigt bra debutalbum i form av “State Of Rock” och är en platta jag fortfarande lyssnar på med ganska jämna mellan rum. 7 långa år har nu gått när bandet återvänder med uppföljaren “Enemy”. Den stora frågan är om den kommer upp i samma höga nivå som debuten. Svaret är: Nästan. Det nya alstret består av 11 stycken kompetenta låtar där jag vill passa på att lyfta fram “The Enemy”, “For You”, “Too Late”, “The One”, “Higher” och “Glorious”. Detta är riktigt starka spår som faller mig verkligen i smaken. Tycker att man kunnat vässa till produktionen en aning. Men den är trots allt helt ok. Det som skiljer “State Of Rock” och denna platta är att debuten innehåller en aning bättre låtar. Men som jag skrev tidigare så kommer den nya skivan nästan upp i samma nivå.

C.O.P. utgörs som bekant av trion Peter Sundell (Grand Illusion, Decoy), Christian Sundell och Ola af Trampe (Grand Illusion). Alla tre är kända namn inom den melodiösa rocken, så dom vet absolut hur man skapar en bra melodiös platta. Jag har följt Peter Sundell sedan tiden i det numer insomnade AOR bandet Grand Illusion och alltid diggat hans lite höga och speciella röst.

“Enemy” släpps fredagen den 7:e oktober via bolaget Pride & Joy Music och bör kollas upp lite extra om du gillar band som till exempel Grand Illusion.

Betyg 7/10

Skriven av Henric Wahlberg

Lämna ett svar