Recension: Pearls & Flames – “Reliance”

Pearls & Flames är ett nytt AOR-projekt som kretsar kring ett par riktigt erfarna herrar inom denna härliga genre. Den drivande kraften bakom Pearls & Flames är sångaren Markus Nordenberg som tidigare varit med i bandet Coastland Ride. Med sig har han även gitarristen Sven Larsson som varit med en mängd olika band och projekt under åren. Bland annat Street Talk, Coastland Ride, Lionville och Groundbreaker för att nämna några. Sist men absolut inte minst har man keyboardisten Tomas Coox som bland annat spelat med Coastland Ride och Roulette.

Reliance”, som debutplattan heter består av ett par riktigt bra låtar som till exempel “Can We Find The Love”, “Temple Of Lust”, “We will Meet Again (Cross My Fingers)”, “Goodbye” och “It Won’t Get Better”. Men det finns också ett par mindre intressanta låtar, som drar sig nästan åt dansbandshållet. Låten “Love Can Heal Your Heart” är ett bra exempel på detta. Även den instrumentala låten “Wires And Frames” känns mer som utfyllnad här tyvärr. Med det sagt så har ändå grabbarna i Pearls & Flames lyckats snickra ihop en kompetent platta som många här på DMB säkert kommer att gilla.

Albumet släpps fredagen den 7:e oktober via bolaget Pride & Joy Music.

Betyg 7/10

Skriven av Henric Wahlberg

Lämna ett svar