Recension: Fans Of The Dark – ”Suburbia”

Inte ens ett år har gått sedan Fans Of The Dark släppte sin självbetitlade debutskiva som verkligen var en positiv överraskning. Nu är det alltså dags att släppa en uppföljare i form av ”Suburbia”. Den stora frågan är om den är lika bra som debuten. Det börjar i alla fall rätt skapligt med låtarna ”Night Of The Living Dead”, ”The Pirates Of Maine” och ”Fantasia”. Sedan skippar jag dock det efterföljande spåret ”Sick! Sick Sick!”, som inte alls faller mig i smaken. Får åter tillbaka smaksinnet när jag kommer till låt nummer 5 som heter ”Fright Night” som även är albumets bästa låt. Detta följs upp ytterligare ett av skivans bättre spår nämligen ”Fans Of The Dark”. En annan bra låt är avslutande ”Restless Soul”. Man kan ganska klart höra att bandets grundare Freddie Allen har inspirerats av Iron Maiden under låtskrivandet. Det hör man inte minst i låtarna ”The Pirates Of Maine” och ”The Goblin King”.

Hela albumet klockar in på ungefär 42 minuter och efter jag snurrat skivan ett par varv känner jag mig relativt nöjd med vad jag hört. Men tycker ändå att det saknas ett par kvalitetslåtar för att jag ska ge albumet ett toppbetyg. Håller förra årets debut en aning högre. På den nya skivan saknar jag låtar i stil med ”Life Kills”, ”Escape From Hell” ,”The Running Man” och ”Dial Mom For Murder” Tycker även att förra årets album var bättre producerad med en behagligare ljudbild.

”Suburbia” släpps fredagen den 16:e september via bolaget Frontiers Records.

Betyg 6,5/10

Skriven av Henric Wahlberg

LINE-UP:
Alex Falk – sång
Oscar Bromvall – gitarr
Rickard Gramfors – bas
Freddie Allen – trummor

https://www.facebook.com/fansofthedark
https://www.instagram.com/fansofthedarkband/

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s