Recension: Joe Lynn Turner – “Belly Of The Beast”

Joe Lynn Turner behöver nog ingen närmare beskrivning om vem han är , i alla fall i musikvärlden.
Jag har inte koll på allt som JLT har varit med på men jag skulle nog kunna påstå att vi har fått JLT 2.0 , lite mörkare , tyngre och råare anno 2022.
På denna skivan har han jobbat ihop med Peter Tägtgren (Hypocrisy , Pain och Lindemann).
Samarbetet med Peter började då JLT uppträdde på en födelsedagsfest för Peter´s bror 2017.
De hittade varandra musikaliskt och började skriva låtar i hop där Don´t Fear The Dark blev den första färdiga låten. Det är som sagt mörkare , tyngre och råare men det melodiösa finns där ändå i hans sätt att sjunga. Han använder sig av ett bredare röstregister än han brukar och det är inte till någon nackdel.

Musikaliskt är det typ Hypocrisy men med rensång. Ta heavy metal , blanda i lite stoner , lite industri metal och ett mått melodiös hårdrock så kanske du kan få en aning om hur det låter. Alltså , jag sa inte att det var lätt att beskriva hur det låter!
Efter första genomgången så tänkte jag , jaha vad är DETTA! , men efter ett antal lyssningar kan jag konstatera att det här är min sjä…. hm , minsann stundtals riktigt bra.
Skivan är kanske inte helt lättlyssnad men ger man sig tid så får man mycket tillbaka.
Öppningslåten Belly Of The Beast är som en 400 meters löpare som fått lämna startblocken , inget explosivt utan lite lagom snabb och uthållig.
Black Sun , som tar över staffetpinnen , är så där härligt tung och melodiös och tillhör toppskiktet.
Tortured Soul är tung , lite ödesmättad och med en kyrklig touch i refrängen.
En annan låt som också tillhör toppskiktet är den lugne Dark Night Of The Soul som även den är lite ödesmättad. Desire är en tung , sugande låt som man lätt kan gunga i takt till. Den mest melodiösa och lättaste låten på skivan är Living The Dream.
Låten som avslutar hela skivan är Requiem och den är en typ av epos som sammanfattar budskapet på hela skivan , nämligen att vi befinner oss i ett andligt krig mellan det onda och det goda men ingen väg ut.
Det ska dock erkännas att alla låtarna är inte bra men de flesta. En positiv vändning från första genomgången tills att det var dags att skriva recensionen är min resa med detta alster.

Skivan släpps den 28 Oktober 2022 via Music Theories Records
Betyg: 8/10

Line Up:
Joe Lynn Turner – Sång
Peter Tägtgren – Gitarr , Bas och programmering
Sebastian Tägtgren – Trummor
Love Magnusson – Gitarr solo

Låtar:
1/ Belly Of The Beast
2/ Black Sun
3/ Tortured Soul
4/ Rise Up
5/ Dark Night Of The Soul
6/ Tears Of Blood
7/ Desire8/ Don´t Fear The Dark
9/ Fallen World
10/ Living The Dream
11/ Requiem

Av Tommy Svensson för DMB

Lämna ett svar