Recension: House Of Lords – “Saints And Sinners”

Klassiska House Of Lords med sångaren James Christian i förarsätet är nu tillbaka med nytt album. Nytt sedan förra plattan (som förövrigt var en ganska blek historia) är även att James samarbetat med den legendariske keyboardisten Mark Mangold från Touch och Drive She Said. Något som till stora delar genomsyrar plattan. Både på gott och ont kanske?

De 6 första låtarna på albumet är riktigt bra och håller överraskande bra kvalitet. Tyvärr är inte resten av spåren lika bra. Lite synd kan jag tycka. Här finns topplåtar som “Saints And Sinners”, “House Of The Lord”, “Take It All”, “Road Warrior”, “Mistress Of The Dark” och grymma balladen “Avalanche”. Men efter dessa spår tycker jag att det sjunker som en sten med ett par riktiga bottennapp. Min favoritlåt är helt klart “Take It All” som kanske är den låt som är mest AOR på albumet. Den doftar även Robin Beck lång väg. En annan favorit är finstämnda “Avalanche” som jag tycker påminner lite smått om låten “Húsavík” med Molly Sandén och Will Ferell.

Ett stort “problem” som James Christian och kompani haft på de senaste albumen är att produktionen och ljudbilden varit relativt dålig. På den nya skivan verkar tyvärr problemet finnas kvar. Men som helhet är det ändå helt ok.
Hade “Saints And Sinners” som sagt varit en EP bestånde av de 6 första låtarna hade jag absolut övervägt att ge albumet högsta betyg. Men tyvärr blir inte så fallet.

Skivan släpps nu på fredag (16/9) via bolaget Frontiers Records.

Betyg 6,5/10

Skriven av Henric Wahlberg

LÅTLISTA
Saints And Sinners
House Of The Lord
Take It All
Road Warrior
Mistress Of The Dark
Avalanche
Roll Like Thunder
Razzle Dazzle
Dreamin It All
Takin My Heart Back
Angels Fallen

House Of Lords är:

James Christian – sång, gitarr
Jimi Bell – gitarr
Mark Mangold – keyboards
Johan Koleberg – trummor


Lämna ett svar