Recension: Ginevra – ”We Belong To The Stars”

Ett projektband som bildades av att sångaren Kristian Fyhr (Seventh Crystal) hade skrivit ett knippe låtar som han ansåg inte passade för sitt band och skickat de till Serafino Perugino (President Frontiers Records) i stället. Serafino undrade om inte Kristian ville bilda ett band och använda My Rock´n´Roll som vägvisare i vilken riktning kommande musik skulle bli.
Sagt och gjort , Magnus Karlsson (Primal Fear , The Ferry Men m fl) blev tillfrågad om han ville ansluta och det ville han. Jimmy Jay (H.E.A.T) och Magnus Ulfstedt (Eclipse , Nordic Union m fl) blev de sista pusselbitarna in som gjorde bandet komplett.

Bandet definierar sej som ett melodic metal band , det är gitarrbaserat , melodiöst och med lite tyngd i samt riktigt bra. Nu vet jag inte vem eller vilka som har gjort låtarna men Kristian har nog gjort en del och andra har väldigt mycket Magnus över sej. Magnus borgar för hög standard och kvalité oavsett vilket band eller konstellation han är med i. Kristian sjunger med inlevelse och passion och rytmsektionen ger allt för att bandet ska ha en stabil grund att stå på.
Visst det är kanske inget nytt under solen men likväl kan det vara riktigt bra , som i detta fallet.
Siren´s Calling som är första låten ut sätter standarden direkt på skivan och , enligt mitt tycke , så dippar det inte så värst mycket under vägen. Just nämnda Siren´s Calling , Unbreakable , Break The Silence och We Belong To The Stars är snäppt bättre utan att förringa de andra.
På balladen Masquerade sjunger Kristian tillsammans med Chez Kane och det gör de förtjänstfullt.
Apologize , den lite ruffligare Brokenhearted , I´ll Be Around , lite hårdare Falling To Pieces , The Fight eller den avslutande lugne My Rock´n´Roll , det är bara att lyssna och sen välja vilken eller vilka låtar som kommer att bli era favoriter.

Skivan släpps den 16 september via Frontiers.

Betyg 8/10

Line Up:
Kristian Fyhr – Sång och Keyboard
Magnus Karlsson – Gitarr och Keyboard
Jimmy Jay – Bas
Magnus Ulfstedt – Trummor

Gäst artister:
Chez Kane – Sång på Masquerade
Alessandro Del Vecchio – Keyboard

Låtar:
1/ Siren´s Calling
2/ Unbreakable
3/ Apologize
4/ Masquerade Feat. Chez Kane
5/ Break The Silence
6/ Brokenhearted
7/ We Belong To The Stars
8/ I´ll Be Around
9/ Falling Into Pieces
10/ The Fight
11/ My Rock´n´Roll

Av Tommy Svensson för DMB

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s