Recension: Killer Kings – “Burn For Love”

Här kommer ytterligare ett av väldigt många projektband skapat av bolaget Frontiers Music. Denna gång handlar det om Killer Kings som till stora delar kretsar kring sångaren Gregory Lynn Hall (101 South) och gitarristen Tristan Avakian (Red Dawn, Queen Extravaganza). På debutalbumet som fått namnet “Burn For Love” medverkar även Alessandro Del Vecchio (bas, Keyboards) och Nicholas Papapicco (trummor). När det gäller Alessandro Del Vecchio så har han även varit med och mixat och mastrat hela kalaset. Albumets produktion är det inget att klaga på utan den håller hög kvalitet rakt igenom.

Tycker att låtmaterialet är helt ok. Här hittar man till exempel spår som “Burn For Love” , “I Will Be Stronger”, “Higher”, “Phoenix”, “Do Or Die”, “The Pains Of Yesterday” och “Ain’t No End In Sight”. Men som helhet tycker jag att albumet är ganska ojämt. Men visst har det sina ljuspunkter. Alla som diggar AOR i stil med 101 South och liknande kommer säkerligen ge detta album en chans.

Albumet släpps fredagen den 14:e oktober.

Betyg 6,5/10

Skriven av Henric Wahlberg

Lämna ett svar