Recension: Grand – ”s/t”

Det händer inte så ofta men när det kommer till Grand och deras självbetitlade debutalbum så är det så bra att man nästan blir tårögd. Detta är helt klart årets mest genomarbetade och kompletta platta inom AOR:en och den melodiösa rocken. Gillar man klassiska band som Giant och Bad English kommer man älska vad Mattias Olofsson (sång),, Jakob Svensson (gitarr) och Anton Martinez Matz (trummor,bas) har skapat här.

Grand startade som en idé mellan Jakob och Mattias när de förstod att de delade samma kärlek för 80-talsrock. Tanken från början var att endast spela in en EP mest på skoj, men efter ett tag fick de mersmak och det mynnade ut senare i en fullängdare då även trummisen Anton Martinez Matz hoppade på projektet.

I en intervju med DMB tidigare i år berättade Jakob Svensson att de ville göra ett album som tilltalar en bred publik inom genren och flörta mer med tidigt 80-tal soundmässigt. Det tycker jag de lyckats bra med. Här finns något för alla. Albumet innehåller 11 spår där man bjuds på en härlig blandning av låtar som är både mjuka som bomull och lite mer åt det hårdare hållet. Allt paketerat i en snygg produktion och ljudbild.

Låtarna ”Stone Cold”, ”Those Were The Days” och ”Caroline” känner vi till sedan tidigare då dessa släpptes som singlar. Men det finns mer örongodis på detta grymma album att berätta om, som till exempel ”Make It Grand” (låter mycket Bad English), ”The Price We Pay”, ”Johnny On The Spot” (låter lite Giant), ”Too Late”, ”After We’ve Said Goodbye” och ”Ready When You Are” (en härlig blandning av Giant och Bad English)

Som helhet finns det absolut inget att klaga på utan detta är en fantastisk platta från första till sista låt. Grym sång och musicerande rakt igenom.

Albumet släpps fredagen den 21:e oktober via bolaget Frontiers Records.

Betyg 10/10

Skriven av Henric Wahlberg

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s