Recension: Perfect Plan – ”Brace For Impact”

Jag hade en dålig vibe inför Brace For Impact – Perfect Plans tredje platta. Deras första platta visade på något lite extra. Platta nummer två tappade en del av den glöden. Och nu är vi framme vid platta nummer tre som vid en snabb översikt kändes ännu mera ljummen.

Med det sagt så har jag både dåliga och bra nyheter. Den dåliga är att låtarna överlag är av lite lägre kvalitet än man skulle önskat. Den bra är att det inte är så dåligt som det kunde ha varit. Jag hade farhågorna att det skulle bli ett fullständigt platt fall vilket jag ändå inte tycker det är.

Den första halvan av Brace For Impact, närmare bestämt de fem första låtarna, har ett stabilt sound som har förutsägbarheten som sin största fiende. Allt känns kompetent men det kan ta ett par lyssningar innan det känns värt att lyssna på (det gjorde det i alla falla för mig). Min solklara favorit kommer därefter och är balladen My Angel som har en schysst refräng och ett smakligt solo.

De två låtar som kommer sedan – Devils Got the Blues och Bring Me a Doctor – har alla ett rockigare sound vilket för mig tyvärr gör att de också tappar lite i kvalitet. Med Still Undefeated går de steget längre och spelar en sorts glamrock. Trots att Kent Hilli överlag har en riktigt bra sångröst så saknas något här. Den känns för ren och för “perfekt” för just den glammiga stilen.

80-talet gör sig tillkänna på skivans andra ballad Emelie. Jag diggar verkligen gitarrljuden som får mig att drömma tillbaka till powerballadernas stortid. I övrigt känns låten lite som ett nödvändigt ont. Avslutningsvis har vi Walk Through Fire som i sig är en helt ok låt med kompetent musicerande. Mitt största problem är att jag vid det här laget zonat ut ganska mycket och har svårt att fokusera på det jag hör. Intresset håller helt enkelt inte hela vägen.

Summa summarum så är det en bra skiva som känns lite idéfattig. Det är som att autopiloten slagits på och musiken har formats enligt konstens alla regler. Jag önskar framöver att Perfect Plan tänjer lite mer på gränserna och tar ut svängarna istället för att stanna kvar inom den box de har satt sig i, för jag vet att de kan mer.

Brace For Impact släpps 14/10-22
Betyg 7/10

//DavidHGG

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s