Recension: Enuff Z’nuff – ”Finer Than Sin”

Släpper här sin 17:e platta sedan sarten1984.
Ett band som flugit under min radar iaf. Av någon outgrundlig anledning. De hade några heta hits i slutet av 80-talet och spelades flitigt på MTV och div. TV-shower men har de senaste åren mest puttrat på med regelbundna utgåvor.
Det började för min del med soloplattan från originalbasisten Chip Z’Nuff, tillika sångare och gitarrist, som kom i våras. Klassisk powerpop av bästa sort i samma anda som CHEAP TRICK och i viss mån JELLYFISH med rockiga övertoner. Den träffade melodinerven rätt i solar plexus.
Här spinner gruppen ENUFF Z’NUFF vidare på samma koncept med samma lekfulla sinne för melodier och ett organiskt sound perfekt för anrättningen. Och personligen gillar jag Chips sångröst bättre än originalsångaren Donnie Vie, kanske därför de senare albumen gjort större intryck på mig.
Inget exceptionellt eller nyskapande och man kunde tagit ut svängarna lite mer kanske. Men man blir glad av musiken och i tider som råder med ett envist november-regn piskande i ansiktet smeker albumet som en värmande sommarbris. That’s Enuff for me. 

Släpps fredag 11/11
Betyg: 8/10

Av: Thomas Hultbrand/ DMB

LÅTARNA:

01. Sound Check
02. Catastrophe
03. Steal The Light
04. Lost And Out Of Control
05. Intoxicated
06. Hurricane
07. Trampoline
08. Temporarily Disconnected
09. God Save The Queen
10. Reprise

LÄNGD: 0.42.06

LINE-UP:
Chip Z’nuff – Sång/Bas
Tory Stoffregen – Gitarr
Tony Fennell – Gitarr
Dan Hill – Trummor

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s