Recension: About Us – “s/t”

Fick upp både öron och ögon för detta indiska band i början på året då de släppte EP:n ”Open Your Heart”, som bland annat innehöll kanonlåtarna “Right Now” och ”Gimme Gimme”. Nu släpps en självbetitlad debutskiva via bolaget Frontiers Records där man fyllt på på med några ytterligare låtar. Tycker att albumet håller en relativt låg nivå där det inte finns några direkta överraskningar att skriva om. Jo, förresten. Jag glömde låten “Golden Troops”, som är mer dödsmetall än vad det är melodiös rock och en urusel låt. Mitt i all denna dödsmetall kan man även hitta den dansbandsdoftande låten “Loaded Love”, som trots allt är helt ok.

Kan det vara så att About Us har gjort årets mest svajigaste platta? Kan mycket väl vara så. Det hjälper föga att man har en grym sångare i Sochan Kikon. Detta är ett album som i alla fall jag har svårt att greppa. Det är alldeles för rörig för mig för att jag ska tycka det är bra.

Som jag skrev i början så är det egentligen låtarna “Right Now”, ”Gimme Gimme” och kanske även “Lead My Heart” och “Love And Affection” som lyfter här. Som helhet är albumet ingen rolig historia och betyget blir där efter tyvärr.

Plattan släpps fredagen den 11:e november.

Betyg 2,5/10

Skriven av Henric Wahlberg

Lämna ett svar