Recension: Enemy Eyes – ”History´s Hand”

Den amerikanske sångaren Johnny Gioeli , från bl a Hardline och Axel Rudi Pell , var i början av sin karriär även trummis men valde efter ett tag att enbart satsa på sången. Nu när han varit med ett bra tag så ville han göra han göra SITT ultimata album med en blandning av gammal hederlig hårdrock och europeisk metal. Denna skivan blir hans 100:e som han officiellt är med på , så grattis till det jubileet.

Vad har då skivan att erbjuda oss som lyssnare? Jag skulle nog beskriva den som melodiös metal. Efter första genomlyssningen tänkte jag , jaha ytterligare ett ”Axel Rudi Pell” album men efter någon runda till så började låtarna att utkristallisera sig mer så jag fick omvärdera min första stämpel på den.
Visst det är inget nyskapande eller revolutionerande men den har potential(alltså bra men kunde varit bättre). Det som talar lite emot den är att den är lite för enahanda i hur låtarna faktiskt låter produktionsmässigt , kunde gott tagit ut svängarna och överraskat oss lyssnare mer.
Men det finns bra låtar så som titellåten History´s Hand , The Chase (som är så där härligt tung) , What You Say , What I Believe (som är lite lugnare men dock ej stillsam) , The Dream Is Gone och The Miracle In You.
Om Johnny har gjort låtarna själv eller tillsammans med någon vet jag inte men allas våran Alessandro Del Vecchio är med i gruppen så det är väl ingen vild gissning att han har haft med ett finger eller två både som låtskrivare och producent.
Gillar du det Johnny har gjort innan tror jag faktiskt att du gillar även detta , den är helt klart värd att lägga lite tid på.

Skivan släpps den 18 November 2022 av Frontiers

Betyg : 7,5/10

Låtar:
1/ Here We Are
2/ History´s Hand
3/ Peace And Glory
4/ The Chase
5/ Preying On Your Weakness
6/ What You Say
7/ What I Believe
8/ The Dream Is Gone
9/ The Miracle In You
10/ Broken
11/ Rat Race

Line up:
Johnny Gioeli – Sång
Marcos Rodrigues – Gitarr
Alessandro Del Vecchio – Bas och Keyboard
Fabio Alessandrini – Trummor

Av Tommy Svensson för DMB

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s