Recension: Autumn´s Child – ”Starflower”

Autumn´s Child med sångaren Mikael Erlandsson i spetsen levererar nu sitt fjärde album ”Starflower”, som innehåller rätt mycket gott om man diggar de tidigare plattorna med detta band och även Last Autumn´s Dream. Förutom den skönsjungande Erlandsson så består bandet av Pontus Åkesson (gitarr), Robban Bäck (trummor), Claes Andreasson (Piano) och Magnus Rosen (bas). En väldigt stabil lineup med otroligt duktiga musiker. Vill ändå lyfta fram Pontus Åkesson lite extra för hans gitarrspel går inte av för hackor. Pontus hör absolut till en av Sveriges bästa gitarrister.

Albumet öppnas upp med fart och fläkt direkt med spåren ”Gamechanger”, ”Aphrodite’s Eyes och ”Welcome To The Show”. Efter dessa fartfyllda låtar är det dags för lite lugnare tongångar i form av låten ”Opera”. Den följs upp av en av mina favoritlåtar nämligen ”Karenina” som har ett ganska synthinspirerat sound som tar mig tillbaka till det glada 80-talet. Vill även lyfta fram låtarna ”The Final Call” och ”It’s Not Too Late”, som också hör till mina favoriter på albumet.

Det finns som sagt mycket gott att skriva om den här skivan som jag tycker är Autumn´s Child´s bästa hitills. Den håller en mycket jämn och bra nivå rakt igenom utan några direkta svagheter.

Albumet släpps fredagen den 20:e januari 2023 via bolaget Pride & Joy Music.

Betyg 9/10

Skriven av Henric Wahlberg
 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s