Recension: Clouds Of Clarity – ”Superficial Society”

Har följt gitarristen och låtskrivaren Andrée Theander från och till sedan släppet av AOR-projektet Theander Expression´s grymma debutskiva ”Strange Nostalgia”, som nu snart har tio år på nacken. Andrée har även släppt två soloplattor och två album med bandet Cap Outrun. Nu är det dags för ytterligare ett nytt intressant projekt som går under namnet Clouds Of Clarity som precis släppt albumet ”Superficial Society”. Till detta projekt har Andrée tagit hjälp av sångaren Elie Sandberg och trummisen/producenten Mauritz Peterson.

Sångaren Elie Sandberg är nog för de flesta en ny bekantskap här på DMB då han vanligtvis brukar hålla sig till folkmusik, soul och pop. På detta album finns det låtar som passar Elie´s röst alldels utmärkt som till exempel ”Superficial Society”, ”Dichotomy Thoughts”,” ”Science”, ”Beauty and the Trickster”, ”Slave to my passions”, Back to Sanity” och ”Unique Reality”. Hela albumet är väldigt upplyftande att lyssna på där man faktiskt bjuds på en hel del pop och soul med melodiösa inslag. Andrée Theander har gjort det mesta själv på albumet och han gör det riktigt bra dessutom. Plus att han förstås lirar gitarr på ett ypperligt sätt plattan igenom. Han har även producerat hela kalaset riktigt snyggt tillsammans med Mauritz Peterson.

Nu när man har lyssnat på albumet ett antal gånger så kan jag allt mer höra vissa likheter med band som Levera och Vargas & Lagola för att nämna några.

”Superficial Society” släpptes fredagen den 9:e december via bolaget Malachite Night Records.

Betyg 8/10

Skriven av Henric Wahlberg

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s