Årets bästa album 2022 – enligt Henric Wahlberg

Här kommer min lista över de 10 bästa albumen 2022.

1. Grand – ”s/t”

Detta är helt klart årets mest genomarbetade och kompletta platta inom AOR:en och den melodiösa rocken. Gillar man klassiska band som Giant och Bad English kommer älska detta. Innehåller låtar som Those Were The Days, Caroline, Ready When You Are och Once In A Blue Moon. Som helhet finns det absolut inget att klaga på utan detta är en fantastisk platta från första till sista låt. Grym sång och musicerande rakt igenom.

2. Treat – ”The Endgame”

Deras bästa release sedan albumet ”Coup De Grace”. Många starka låtar, men ”Sinbiosis”, ”Wake Me Up When It´s Over” och ”To The End Of Love” håller jag extra högt. Får rysningar av Anders Vikström´s gitarrspel inte minst på avslutande ”To The End Of Love”.

3. Autumn´s Child – ”Zenith”

Man vet vad man får när det gäller Autumn´s Child. Man får kompetent AOR/melodiös rock snyggt paketerat med bra produktion. På den här skivan som består av 11 spår finns mycket bra att lyfta fram. Till exempel låtarna ”Emergency”, ”Evangeline”, ”Love Is A Fighter”, ”Angel Of Danger”, ”High On Love” och ”Crowdpleaser”.

4. Generation Radio – ”s/t”

Lyckats riktigt bra med att blanda klassisk AOR med lite modern country i stil med Rascal Flatts och Lady A. Albumet innehåller ett par riktigt starka låtar som till exempel ”Why Are You Calling Me Now”, ”Time To Let Go”, ”Waiting On Your Sunshine”.

5. Clouds Of Clarity – ”Superficial Society”

Hela albumet är väldigt upplyftande att lyssna på där man faktiskt bjuds på en hel del pop och soul med melodiösa inslag. Här hitttar vi även en grym sångare i Elie Sandberg. Årets fynd helt klart.

6. Kissin´ Dynamite – ”Not End Of The Road”

Albumet håller en otroligt jämn nivå rakt igenom så det är faktiskt riktigt svårt att plocka ut enstaka låtar. Jag tycker bandet lirar i samma liga som till exempel Eclipse och Crazy Lixx om inte högre upp. Kanonplatta!

7. H.E.A.T. – ”Force Majeure”

Plattan håller en bra och jämn nivå med några riktigt starka låtar. Även skoj att Kenny är tillbaka där han hör hemma. 

8. Sarayasign – ”Throne Of Gold”

Här snackar melodiös hårdrock i snygg förpackning helt klart. Man kan även se ”Throne Of Gold” som en berättelse som går som en röd tråd genom hela albumet. Bandet har även en grym sångare i Stefan Nykvist.

9. Dan Reed Network – ”Let´s Hear It For The King”

En riktigt bra platta med många starka låtar. Favoriten är helt klart titelspåret, som hör till årets bästa låtar.

10 . Caught In Action – ”Devil´s Tango”

En stabil debutplatta från detta AOR-projekt med gitarristen/låtskrivaren Richard Jönsson i spetsen. Titelspåret ”Devil´s Tango” hör till årets bästa låtar.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s