Årets bästa album 2022 – enligt Joakim Strångert

För lite drygt 2 år sedan kom Måns med förslaget att vi på DMB skulle köra quiz via Zoom. Vi sitter utspridda över landet och hade aldrig träffats, så detta blev snabbt en kul tillställning varannan vecka. Jag personligen har inte missat ett enda quiz hittills. Det har resulterat i att jag fått väldigt goda vänner som är lika (eller faktiskt värre ibland) nördiga som jag. Att vi alla skriver frivilligt på vår fritid gör att det aldrig blir någon press på att leverera och då vi inte heller har några ekonomiska samarbeten med band eller skivbolag kan vi skriva från hjärtat vilket känns väldigt bra. Man vill ju promota det man verkligen gillar!

Jag vill skicka en jättestor julkram till mina kollegor på DMB och hylla Henric som år efter år letar fram oändligt mycket fakta om både gamla och nya band.
Är lite besviken på utbudet inom vår genre i år. Kanske beror det på alla projekt som levererar förutsägbar musik med riff, takter och texter som man hört så många gånger förr? Till min stora glädje gäller detta inte allt som kommit och efter mycket grubblande kan jag presentera den listan som jag känner att jag kan stå för.

 1. Clouds of Clarity – Superficial Society
  Jag har varit ett stort fan av Theanders tidigare alster, men måste säga att detta slår allt! Grymma låtar, fantastisk sång, blåsinstrument och allt vad man kan önska sig. Stor variation på låtar och stil som jag bara älskar.

  2. Treat – The Endgame
  Mina gamla hjältar från tiden då jag började lyssna på melodiös hårdrock. Tänk att dom efter alla dessa år levererar ett av sina absolut bästa album!

  3. Captain Blackbeard -Neon Sunrise
  Ett band som jag nästan missat helt. Otroligt välskrivna låtar med ett eget sound som jag fallit pladask för. Jag blir bara superglad av detta!

  4. Grand – Grand
  Så snyggt och välpolerat att man bara måste ha med dom på listan.

  5. Pearls & Flames – Reliance
  Coastland Ride är gamla favoriter och detta är ju ännu bättre! Dessutom min favoritgitarrist!

  6. Hydra – Point Break
  Otroligt skön platta. Soft västkust med personligt sound.

  7. Seventh Wonder – The Testament
  Jag älskar de olika takterna och detaljerna som förs in i låtarna. ”The Light” måste vara årets låt?

  8. Kissin´ Dynamite – Not the end of the Road
  Oj, vilket röj! Ett band som varit med ett tag, men som jag fått upp ögonen för nu.

  9. Dan Reed Network – Let´s Hear it for the King
  Hög klass från en grupp som varit med länge på mina spellistor.

  10. Generation Radio – Generation Radio
  Som gammalt Chicago fan kan man inte lämna denna utanför listan. Väldigt finslipat, men bra ändå.

Som vanligt vill jag tacka alla följare och fantastiska musiker. Ni är grymma!
Ha en riktigt god jul!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s