Recension: Chris Rosander – ”The Monster Inside”

Nästan exakt 3 år har gått sedan musikern och låtskrivaren Chris Rosander från Örnsköldsvik släppte sin debutskiva ”King Of Hearts”. Den plattan var en ganska ojämn historia som jag tyckte var lite för mycket upp och ner kvalitetsmässigt. Har Chris lyckats hålla en jämnare och bättre nivå på låtarna denna gång måntro? Ja, jag tycker faktiskt det. Den nya plattan ”The Monster Inside” innehåller en hel del bra grejer som till exempel spåren ”Only Hearts Die Young”, ”Nothing Last Forever”, ”The Labyrinth”, ”Nothern Lights”, ”Turn Your Heart To Stone” och ”Little White Lines”.

jämnfört med debuten så är den nya skivans produktion både bättre och tyngre med en snygg ljudbild. Chris är en grym musiker men tycker han kanske borde slipa lite mer på sången annars så har jag inget att anmärka på. Förutom, Chris som sjunger och spelar all gitarr så har han med sig följande musiker:

P-O Sedin (bas)
Magnus ”Grunna” Grundström (trummor)
Rasmus Fors (keyboards)
Johan Sjödin (keyboards)
Anton Frengen (gitarrsolo på låten ”The Monster Inside”)

Ett kompetent gäng som gör en heljuten insats rakt igenom hela albumet.
Alla fans av AOR/melodiös rock i stil med Toto, Work Of Art och State Of Salazar bör kolla in ”The Monster Inside” när det släpps fredagen den 17:e februari via bolaget Pride & Joy Music.

Betyg 8/10

Skriven av Henric Wahlberg

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s