Recension: Remedy – “Something That Your Eyes Won’t See”

Remedy är ett nytt melodiöst hårdrocksband från Stockholm bildat av gitarristen Roland Forsman, som bland annat spelat med popartister som Darin och Petra Marklund. De spelar den typ av skandinavisk melodisk hårdrock som vi hört många gånger förut. Men som de gör det! Det låter riktigt bra.

Tillsammans med Sören Kronqvist har Forsman skrivit ett gäng bra låtar. Först ut är Living on the Edge. Hade förväntat mig något slags intro men låten brakar igång på en gång. En kanonlåt som låter lite Eclipse korsat med Steve Lee-Gotthard. Högt tempo och en riktig brottarrefräng som sitter som ett smäck. Lite förbryllad blir jag över det saknade gitarrsolot som jag tror hade gjort låten ännu bättre. Och att låten mynnar ut i Night Flight Orchestra-syntljud känns malplacerat men ändå lite roligt. Eclipse-liknande riff får vi också i I Wanna Have It All som fortsätter i samma fartiga stil plus att det här kommer ett riktigt snyggt solo. Marilyn är det mest AOR:iga spåret. Lite Work of Art-känsla toppat med kraftfulla gang vocals i refrängen. Toppklass.

Ljudbilden är klar och tilltalande. Herrarna Forsman och Kronqvist har producerat och Erik Mårtensson (Eclipse) har mixat och mastrat på ett förtjänstfullt sätt.
Tyngre riffande blir det på Scream in Silence. Återigen en riktigt bra refräng och jag kommer att tänka på Gathering of Kings. Sa jag att det är bra refränger? För de här grabbarna kan verkligen konsten att skriva sådana. Snygga och effektiva.

Till en början var jag lite tveksam till sången. Kändes som Robert Van der Zwans röst var aningen för tunn för den här musiken men jag tycker att det fungerar helt okej ändå. Här har mästaren Lars Säfsund (Work of Art) säkerligen haft stor inverkan som röstcoach och han har även lagt fin bakgrundssång.

De allra bästa låtarna hittar jag faktiskt långt in på skivan. Thunder in the Dark har en oemotståndlig hook i refrängen som är omöjlig att få ur huvudet. Dessutom har de fyndigt nog döpt albumet efter en textrad i låten. Sådana påhitt får alltid ett extra plus i min bok. Efterföljande My Devil Within är så catchy att jag måste kolla i bookleten om Desmond Child står med som låtskrivare. Suveränt! Några låtar får väl anses som om inte utfyllnad så i varje fall mindre klockrena, vilket gör att betyget dras ner något.

Betyg 8/10

Skriven av Anders Högberg

Lämna ett svar