Emotional Fire släpper debutalbum sommar  

Emotional Fire är namnet på ett nytt spännande projektband som i sommar dyker upp med en debutplatta. Här nedan kan man läsa ett pressmeddelande samt lyssna på ett första smakprov.

Emotional Fire var från början en idé från Ron och Nina Dahlgren, ägare av Rocknytt.net som är Sveriges största webzine för rockmusik med över 100000 unika besökare varje månad. Tidigare så har de båda också dragit igång projektet Gathering of Kings som med tre plattor i bagaget rönt stora framgångar på den melodiska rockscenen och skapat sig ett aktat namn bland fans runt om i världen. I många år hade Ron och Nina en dröm om att starta upp ett Melodic Rock / AOR-band helt utan män (Musikbranschen skriker efter detta. Rockmusiken behöver fler kvinnor!).
För att ytterligare stärka upp gruppen och få in mer kompetens så plockade dom in sin vän Johannes Lindström som jobbat inom musikbranschen sen 1996 och framförallt på Sweden Rock Festival (jobbade och var delägare där mellan 2001 och 2022) och självklart sa han ja! För att hålla en lång historia relativt kort och inte så tråkig som de flesta presentationer tenderar att bli, så satte man ihop en lista på musiker som man ville ha med i projektet och startade ”Operation Övertalning”. Bara de bästa var bra nog och bara de som kunde dela passionen för projektet blev valda. Nu krävdes det inte någon större övertalning alls, för alla köpte konceptet med hull och hår vilket gjorde oss väldigt glada.
Så nu är vi här med fem fantastiska personer och grymma musiker som hoppade på vårt rocktåg, exalterade till bristningsgränsen.


Therés Enström (Sång), Mia Moilanen (Gitarr & Sång), Ellinor Asp (Bas & Sång), Linnea Waljestål (Trummor & Sång) och Annika Argerich (Keyboard). Tillsammans har vi nu startat vägen mot stjärnorna. Eller i alla fall trädtopparna!Än så länge finns det inte en enda låt inspelad och klar, men fyra singlar kommer att släppas under våren 2023 och sedan ett helt album till sommaren. Dock är några gig planerade och det första blir på Rocknytt Cruise med Viking Cinderella 21-22 april 2023 mellan Stockholm och Mariehamn på Åland. Där kommer bandet göra sin livedebut och dela scen med bl.a. Russ Ballard, Demon och Dare. Vi hoppas att ni alla kan följa med oss på denna resa vi påbörjat. Vi tror på detta och vi behöver er.

Website: www.emotionalfire.se
Facebook: Emotional Fire
Instagram: www.instagram.com/emotionalfiresweden

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s