Recension: ISSA – ”Lights Of Japan”

Norska sångerskan Issa Oversveen är nu tillbaka med sitt sjunde album som går under namnet ”Lights Of Japan”. Plattan innehåller ett par kanonspår men som helhet är jag inte helt nöjd med vad man bjuds på här. Trots detta tycker jag att skivan är helt ok. Låtar som ”Live Again”, Lights Of Japan”, ”Seize The Day”, ”Stop The Rain” och ”Chains Of Love” lyfter plattan till relativt höga höjder. Gott så. Det hela är snyggt producerat av Michele Guaitoli (Visions Of Atlantis, Kalidia, SheWolf) som lyckats få till det riktigt bra.

Albumet innehåller också låtar som jag tycker lite mindre om och det är bland annat halvballaden ”Moon Of Love” som inte alls faller mig i smaken. Kan det vara för den rätt lökiga saxofonen? En annan låt som inte riktigt fastnar är den ganska sömniga balladen ”I’ll Give You My Heart”.

Issa har en stark och bra röst som passar perfekt för den melodiösa rocken/AOR:en. Inget snack om saken. Albumet är kanske inget mästerverk men här kan man trots detta som sagt hitta en hel del intressanta låtar.

”Lights Of Japan” släpps fredagen den 20:e januari via bolaget Frontiers Records.

Betyg 6,5/10

Skriven av Henric Wahlberg

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s