Recension: TEN – ”Something Wicked This Way Comes”

Jag har både goda och dåliga nyheter när det kommer till Ten och deras senaste verk Something Wicked This Way Comes. Den goda nyheten är att de har lika härliga och drivande melodier som tidigare, och att soundet håller måttet när det kommer till en jämförande blick till deras tidigare album. Den dåliga nyheten (om man nu vill gå så långt att kalla det så) är att det inte tillkommit något nytt och fräscht. Samma gamla vanliga ger en känsla av välbehag men pekar också mot att det börjar kännas aningen urvattnat vid det här laget. Trots det måste jag säga att jag sällan blir uttråkad eller känner att jag vill stänga av. Jag tror snarare det handlar om sunt förnuft där jag innerst inne känner att musiken är aningen för bekväm och snäll för sitt bästa. Det hade varit väldigt trevligt att känna någon form av progression där det finns tydliga tecken på utveckling (även om det så klart varit toppenbra hittills). Sammantaget så landar mitt omdöme på någonstans mitt emellan frustration och belåtenhet.

Är Ten ett nytt band för någon så kan detta album säkerligen stilla hungern efter finstämd och drivande melodiös rock. För oss med lite mer i bagaget skulle jag säga att detta är ett litet steg bakåt och jag hoppas på att de kliver fram och visar vart skåpet ska stå i framtida releaser. Jag kan dock inte förneka att titelspåret Something WIcked This Way Comes är riktigt härlig och förtjänar en, två eller tio lyssningar!

Betyg 8/10

Something Wicked This Way Comes släpps January 20, 2023

Låtlista:

  1. Look For the Rose
  2. Brave New Lie
  3. The Tidal Wave
  4. Parabellum
  5. Something Wicked This Way Comes
  6. The Fire and the Rain
  7. New Found Hope
  8. The Only Way Out
  9. When Darkness Comes
  10. The Greatest Show On Earth

//DavidHGG

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s