Retroplattan: Steelhouse Lane – ”Slaves Of The New World”

Steelhouse Lane med gitarristen/låtskrivaren Mike Slamer (City Boy, Streets, Seventh Key) i spetsen fick mig verkligen att få upp ögonen för den melodiösa rocken/AOR:en. Det var runt 1999 när jag tillsammans med min bror besökte den ypperliga skivaffären Jannes Vax i Skövde (som hade ett otroligt stort utbud av just AOR och melodiös rock som jag lade händerna på albumet ”Slaves of the New World” och det är en platta som jag håller hårt i även idag. Det gäller även deras debut ”Metallic Blue” även den är riktigt bra.

”Slaves Of The New World” kan man bland annat hitta de fantastiska låtarna ”Find What We’re Lookin’ For”, ”Turn Around”, ”All I Believe In”, ”In Too Deep”, ”Seven Seas”, ”If Love Should Go” och avslutande ”Where Are You Now”. Förutom Mike Slamer på gitarr bestod bandet av Keith Slack (sång), Chris Lane (gitarr), Alan Hearn (bas) och DeWayne Barron (trummor). Även Chris Thompson medverkar på skivan och han har dessutom skrivit ett antal av låtarna.

Blir aldrig trött på denna platta som allt som oftast brukar plockas fram och lyssnas på när man vill ha en dos av riktig härlig AOR.

Skriven av Henric Wahlberg

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s