Recension: Crowne – ”Operation Phonenix”

När ”supergruppen” Crowne släppte sin debut var jag inte särskilt imponerad. Det lät som melodiös metal gör som mest. Det var absolut inte dåligt men den enda wowfaktorn var liksom gitarren. 

Nu är de tillbaka med en uppföljare och jag måste erkänna att jag faktiskt är imponerad den här gången. Åtminstone lite. Musikmässigt är det kanske ingen större skillnad men det finns saker jag reagerar på. Love Magnusson är nu fullvärdig medlem och bara en sak gör mig positivt inställd. En annan och den i särklass mest avgörande är Alexander Strandell. Skulle säga att han sjunger bättre än någonsin och kommer i princip lika mycket till sin rätt här som på Art Nations debut. Bara lyssna på Just Believe (plattans bästa spår) så förstår ni. 

Det är en bra, genomarbetad melodiös metalplatta som kanske inte bjuder de stora överraskningar som krävs för ett pangbetyg men jäkligt schyssta solon, bra sång och gitarr/keyboard- duell kommer man långt med. Ni ska absolut inte missa den nu på fredag. 

Betyg 7/10

Crowne består av:

Alexander Strandell – sång
Love Magnusson – gitarr
Jona Tee – gitarr, keyboard, sång
John Levén – bas
Christian “Kicken” Lundqvist – trummor

Av: Måns Enheim

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s