Recension: Boys From Heaven – ”Sailing On” (singel)

För tre år sedan släppte det danska AOR bandet Boys From Heaven debutalbumet ”The Great Discovery”, som innehöll en rad härliga låtar med skönt gung i samma anda som de klassiska banden Toto och Journey. Nu i vår släpper man uppföljaren ”The Descendant” via bolaget Target Records och den 10:e februari presenteras första singeln i form av ”Sailing On”. En kanonlåt som sätter sig vid första lyssningen och tar mig tillbaka till det glada 80-talet. Visst hör man stora likheter med till exempel Toto men de har ändå lyckats få till ett eget sound med en snygg och upplyftande produktion. Man har har även en grym sångare i Chris Catton. Singeln fortsätter där debutplattan slutade, så ser verkligen fram emot vad vårens uppföljare har att erbjuda.

Så här skriver bolaget Target Records om den kommande singeln:

After causing quite a stir in the AOR scene with their latest album, BOYS FROM HEAVEN are back to another generous dose of melodic adult-oriented hard rock. “Sailing On” is the new single, which teases the upcoming full-length album from the Danish boys.

“Sailing On” is an ode to the classic 80’s movie montage. “Inspired by great soundtrack legends like Kenny Loggins and Journey, the song feels like it’s full speed ahead, from start to finish. Epic lyrics and soaring vocals will have you singing along all the way through, and the powerful chorus will make you want to hit the open road and never look back. 

Boys From Heaven består av följande medlemmar:

Mads Noyé – keyboards
Mads Schaumann – gitarr, sång
Søren Viig – trummor
Chris Catton – sång
Jonas Larsen – saxofon
Morten Bille – bas

Singeln släpps som sagt fredagen den 10:e februari. Missa inte det!

Betyg 8/10

Skriven av Henric Wahlberg

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s