Recension: Wig Wam – ”Out Of The Dark”

Glamkungarna från vårt västra grannland fortsätter visa upp storform, senast uppvisad på comebacken Never Say Die från 2021. Det verkar som det långa breaket gjorde norrmännen gott. Dessutom har de ju fått rejäl uppmärksamhet på en bredare front i och med att Do You Wanna Taste It valdes som ledmotiv i HBO-succén Peacemaker.

Wig Wam är numera ett mycket tyngre och hårdare band än de var på exempelvis lättviktiga (och fantastiska) glampärlan Wig Wamania (2006). Det hårdare anslaget till trots så tummas det inte på minnesvärda melodier, hurtiga refränger och finurliga texter. Out of the Dark bjuder också på stor variation. Till exempel lockar episka Forevermore med folkmusik och en storslagen och svårslagen refräng. Omöjlig att få ur huvudet och borde locka till allsång på Sweden Rock Festival i sommar. Singelspåret High n Dry rör sig i bekant terräng och tillhör höjdpunkterna medan Uppercut Shazam är en direkt stenhård käftsmäll men likaledes trallvänlig och upplyftande. Det är överlag en positiv och charmig energi som genomsyrar detta album om än med någon mörk fläck här och där.

Gitarristen Trond Holter är överallt på denna skiva med sina knivskarpa riff och han får även glänsa lite extra i fina instrumentallåten 79. Glänser gör förstås den magnifike sångaren Åge Sten Nilsen också. Han är en naturlig stjärna.

Betyg 8/10

Out of the Dark släpps fredagen den 10 februari på Frontiers.

Anders Högberg

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s