Recension: Creye – ”III Weightless”

Creye är nu tillbaka med sitt tredje album och är en platta som växer för varje lyssning. Det är modernt, bra låtar och snyggt producerat. Visst har bandet blivit mer ”poppigt” sedan den grymma debuten från 2008 men man har alltid behållit det melodiösa soundet på ett bra sätt. Tycker att ”III Weightless” som det nya alstret heter innehåller härlig blandning av både poppigare och lite hårdare material. I vissa låtar kan man faktiskt höra en del likheter med bland annat Eclipse.

Favoritspåren är helt klart ”Glorious”, ”One Step Away”, ”The Game”, ”Spreading Fire”, ”Weightless”, ”In The Shadows” och ”Pieces”. Creye är ett kompetent band som med detta album fått till en riktig fullträff både låt och produktionsmässigt.

Plattan släpps fredagen den 17:e februari via bolaget Frontiers Records.

Betyg 8/10

Skriven av Henric Wahlberg

Line-Up:
August Rauer – sång
Andreas Gullstrand – gitarr
Fredrik Joakimsson – gitarr
Joel Selsfors – keyboards
Gustaf Örsta – bas
Arvid Filipsson – trummorKommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s