Recension: Stormwarning – ”s/t”

Det nya bandet Stormwarning med den argentinske sångaren Santiago Ramonda i spetsen levererar här en helt klart lyssningsvärd debutplatta. Alla som diggar band som till exempel Landfall, City Of Lights och Zadra kommer garanterat även ta till sig detta projekt. Det är på inget sätt något nyskapande utan det följer den vanliga mallen som vi är vana att höra när det gäller projektband som har tagits fram av det italienska skivbolaget Frontiers Records de senaste åren.

Förutom Santiago Ramonda på riktigt bra sång så utgörs Stormwarning av Marcelo Gelbcke (gitarr, bas, keyboards och Felipe Souzza (trummor) Marcelo Gelbcke har även varit med och producerat albumet tillsammans med Sergio Mazul (Semblant, Icon Of Sin).

Albumet består av 11 stycken spår där i alla fall hälften av dessa håller riktigt hög kvalitet. Då tänker jag först och främst på låtarna ”Eye Of The Storm”, ”Satellite Falling”, ”Sweet True Lies”, ”Neon Skies”, ”Last Trip To Eden” och ”Call Of The Wild”. Ett problem som dock växer sig fram allt eftersom man lyssnar på albumet är att nästan samtliga låtar har stöpts i samma form och det gör enligt mig det ganska enformigt i längden. Finns inget som direkt överraskar. Men som jag skrev tidigare så är detta trots allt en helt klart lyssningsvärd platta.

Skivan släpps fredagen den 17:e mars via bolaget Frontiers Records.

Betyg 6,5/10

Skriven av Henric Wahlberg

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s