Recension: A.C.T. – “Falling”

A.C.T fortsätter överraska med Falling, deras tredje EP i en planerad kvartett. Den första EP:n Rebirth (2019) startade allt på ett klockrent sätt. Den andra, Heatwave (2021), var jag lite mer ljummen över men har sedan dess fastnat mer och mer för den och känner att den nog är likvärdig med den första ändå. Nu har vi nått fram till Falling som fortsätter med det vinnande konceptet. Jag skulle vilja benämna deras stil som lättillgänglig progressiv rock med tonvis av fantastiska melodier, och det säger jag ur största möjliga positiva synvinkel.

Lekfullt, progressivt, melodiskt och ypperligt är ledorden för denna tredje EP. Det är solklart det melodiska arbetet som skiner starkast med låtar som The Girl Without a Past och One Last Goodbye. Min absoluta favorit är däremot avslutningslåten The Earth Will Be Gone som tillsammans med stråkar står för en av de starkaste refrängerna (och låtarna) jag hört hittills i år. Påminner en aning om hur Kansas använder stråkar i sina låtar. Perfekt avslutning på en riktigt stark EP som jag knappt kunnat slutat lyssna på sen den släpptes den 3:e mars.

Jag vill poängtera att jag överlag inte är ett fan av EP som format. Men A.C.T får mig verkligen att tänka om och jag ser förväntansfullt fram emot deras framtida släpp!

Betyg: 9/10

//DavidHGG

Lämna ett svar