Liverecension: Nestor – Pustervik, Göteborg 31/3 – 23

Inför ett fullsatt Pustervik i Göteborg (ungefär 900 personer) äntrade Nestor scenen och började på bästa möjliga sätt genom att dra igång med låten “Kids In A Ghost Town”. Detta följs upp med ytterligare ett pärlband av fantatiska låtar från bandets bejublade debutalbum. Kvällens absoluta höjdpunkter är enligt mig låtarna “These Days”, “Perfect Ten (Eyes Like Demi Moore)” , “On The Run” och “1989”. Tycker det är låtar som gör sig mycket bra live och får med publiken på ett grymt sätt. Måste även lägga till att jag verkligen diggar Nestor´s version av Whitney Houstons´s 80-tals dänga “I Wanna Dance With Somebody”. Med på scen under denna låt var även sångerskan Lollo Gardtman, som även förstås medverkade på balladen “Tomorrow”.

Nestor gör det som helhet riktigt bra och med en fantastisk spelglädje och den glädjen sprider sig även till oss i publiken. Sådant är kul att se. Tobias Gustavsson levererar grym sång genom hela spelningen och gitarristen Jonny Wemmenstedt bländar oss med ett par riktigt snygga solon. Sen ska man absolut inte glömma Marcus Åblad som snurrar runt sin bas kring sin rygg ett antal gånger under kvällen. Det märks verkligen att bandet trivs att spela ihop på scen.

Konserten höll på ungefär en timma och ska man “klaga” på något, så är det att väl kanske att det känns en aningen kort. Men får bara Nestor bygga på sig lite fler låtar så kommer det bli hur bra som helst. Tror ändå det var många som gick hem från Pustervik med ett leende på läpparna denna kväll.

Betyg 9/10

Skriven av Henric Wahlberg

Lämna ett svar