Recension: Thomas Lassar – ”From Now On”

Örebroaren Thomas Lassar, som de flesta kanske känner igen från AOR bandet Crystal Blue släpper nu sitt första soloalbum ”From Now On”. Thomas har under många år även jobbat som studiomusiker där han bland annat samarbetat med Last Autumn’s Dream och Charming Grace för att nämna några exempel. Nu är det alltså dags för Thomas att stå på egna ben och jag tycker han lyckas stå ganska stadigt med sin soloplatta, som då och då dessvärre snubblar till. Men som helhet är det ett bra hantverk.

Alla som gillade vad Crystal Blue gjorde på sina tre album ”Out From The Blue”, ”Caught In The Game” och ”Detour” kommer garanterat även tycka om vad de hör här. Finns en del låtar som sticker ut lite extra som till exempel ”When My Ship Comes In”, ”Whatever I Do”, ”In Control”, ”The Only One”, ”Turn Back Time” och ”Take Me Higher” (som förövrigt är plattans bästa spår)

Förutom Thomas på sång och keyboard så medverkar även musikerna Fredrik Fernlund (gitarr), Åke Jennstig (bas) och Fredrik Åkermo (trummor). Det kan även tillägas att gitarristen Rob Marcello (Danger Danger, The Defiants) medverkar på tre av låtarna på skivan.

Som helhet är detta som sagt en bra platta. Dock saknar jag det där lilla extra som gör att jag verkligen golvas av vad jag hör. Albumet släpps fredagen den 14:e april via bolaget Burning Minds Music Group.

Betyg 7/10

Skriven av Henric Wahlberg

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s