Recension: Perfect View – ”Bushido”

Perfect View, som är hemmahörande i den italienska staden Modena släpper nu sitt fjärde studioalbum ”Bushido”, som kan ses som ett slags konceptalbum i Samurajenas tecken. Det krävs inte mycket mer än en lyssning förrän jag inser att detta faktiskt är överraskande bra. Har haft lite koll på bandets tidigare plattor genom åren och dom har gått mer åt AOR hållet med ett mer softare sound. Detta är mer melodiös hårdrock med proggresiva inslag. Man har även fått in en ny sångare i form av Damiano Libianchi (Brunky Music, Trideli) som sköter sig alldeles utmärkt. Produktionen är också den mycket bra i jämförelse med de tidigare albumen.

Albumet innehåller 12 spår där låtar som till exempel ”Birth”, ”Integrity”, ”Honor”, ”Family”, ”Compassion” och ”Loyalty” smäller lite extra högt. Finns väl ett par låtar som inte riktigt sätter sig på samma sätt. Men så är det ju med alla skivor man lyssnar på. Som helhet tycker jag ändå att grabbarna i Perfect View ska var nöjda med vad de har skapat på ”Bushido”.

Alla som diggar klassiska band som Winger, Journey och TNT ska kolla in denna platta lite extra noga när den släpps fredagen den 28:e april via bolaget Lions Pride Music.

Betyg 7/10

Skriven av Henric Wahlberg

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s