Recension: Mecca – ”Everlasting”

Jag har alltid gillat AOR-projektet Mecca med sångaren Joe Vana i förarsätet. Nu när de dyker upp med nya albumet ”Everlasting” blir man förstås riktigt taggad på hur det kommer att låta. Inget slår förstås den lysande debuten från 2002 där man bland annat kan hitta namn som Jim Peterik, Fergie Frederiksen, David Hungate och Mike Aquino. Sedan dess har Mecca och Joe Vana släppt ytterligare några bra plattor. Men inte alls i samma klass som debuten som sagt.

På det nya albumet har Joe bland annat tagit med sig sin son Joey Vana som tillsammans med sin far tar hand om sången på de flesta låtarna. Medverkar gör dessutom namn som Sven Larsson (gitarr), Mitia Maccaferri (bas), Alessandro Del Vecchio (keyboards), Mirko De Maoi (trummor), Tommy Denander (gitarr) och Pete Alpenborg (keyboards).

Hur låter materialet på skivan då? Jo, det låter till viss del riktigt bra med ett par stabila spår som till exempel ”And Now The Magic Is Gone”, ”The Rules Of The Heart”, ”I Won’t Walk Away”, ”Endless Days”,”Your Walls Are Crumbling Down” och ”Your Way”. Produktionen är tyvärr ingen höjdare om man jämför med Mecca´s tidigare alster som nästan alltid kännetecknas med bra produktioner. Detta kan jag tycka är lite synd. Nu låter det mest som det nästan alltid gör när det dyker upp plattor från Frontiers Records och Alessandro Del Vecchio som producent. Inget ont om Alessandro men det borde finnas någon mer på det bolaget som är minst lika bra på att producera en skiva.

Albumet håller en relativt hög nivå med ett par riktigt starka låtar. Men man blir ändå lite besviken på helheten. Men kommer garanteras att gillas av en del läsare här på DMB.

”Everlasting” släpps fredagen den 21:e april.

Betyg 7/10

Skriven av Henric Wahlberg

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s