Recension: Imperium – ”Never Surrender”

Nu är den finske trummisen/låtskrivaren Mika Brushane (Strike) och hans AOR-projekt Imperium tillbaka med sitt fjärde album ”Never Surrender”. Precis som på de tidigare plattorna har Mika bjudit in en rad intressanta namn som till exempel Michael Bormann (Jaded Heart, Silent Force, Bonfire), Robbie LaBlanc (Blanc Faces, Find Me, East Temple Avenue), Stefano Lionetti (Lionville) och Mikey K Nilsson (Arkado, Sapphire Eyes, Alyson Avenue) Utöver detta så kan man även höra grymme Joel Hoekstra (Whitesnake, Trans-Siberian Orchestra, Night Ranger) på albumets öppningsspår ”The One”.

Mika och hans gäng levererar här en platta som går i samma spår som de tidigare alstren. Det innebär alltså stabil AOR/melodiös rock. Varken mer eller mindre. Här finns en del höjdpunkter som till exempel låtarna ”The One”, ”Never Surrender”, ”Together Forever”, ”Break The Spell” och ”You Will Never Take Me Down”. Höjdpunkterna är dock lite för få för att jag ska vara helt nöjd och belåten. Känner en viss mättnad efter att par lyssningar då nästan samtliga låtar är stöpta i ungefär samma form. Detta gör att skivan känns ganska enahanda. Michael Bormann och Robbie LaBlanc gör båda en heljuten insats rakt igenom. Tyvärr räcker det dock inte hela vägen.

”Never Surrender” släpps fredagen den 19:e maj via bolaget Pride & Joy Music.

Betyg 6,5/10

Skriven av Henric Wahlberg

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s