Recension: Mitch Malloy – “The Last Song”

Mitch Malloy har alltid varit en favorit för mig inom den melodiösa rocken/AOR:en. Jag menar vem gillar inte hans klassiska debut från 1992? Han släppte även en grym platta 2001 i form av “Shine”. Efter detta har Mitch fortsatt att ge ut helt ok plattor men de håller inte alls samma klass. Frågan är nu om det nya albumet “The Last Song” är något att hänga i julgranen?

Jodå, det börjar ändå rätt bra med “I’m Living In Paradise” som är en typisk Mitch Malloy rockare med en medryckande refräng. Samma gäller efterföljande “One Of A Kind”. Hoppar sedan över den ganska trista balladen “Using This Song” till jag kommer fram till låten “My Pleasure” som ger albumet lite fart igen. Låten “Building A Bridge” är också den helt ok. Dock inget man hoppar av glädje av direkt. Efterföljande “I’ll Find A Way” gör att jag åter får tillbaka intresset. Detta är kanske rent av plattans bästa låt? Påminner lite om låten “It´s About Love” som finns med på det tidigare nämnda albumet “Shine”. En annan låt värd att nämna är “Sometimes Love” som också den hör till de bättre spåren. Här hittar man även låtar som “You’re The Brightest Star” och avslutande “The Last Song”, som också dom håller relativt hög nivå.

Mitch Malloy har inte skapat något mästerverk men vem hade trott det? Men han har trots allt skapat en helt ok platta som absolut har sina ljusa stunder men den svajar också en hel del på sina ställen. Men diggar man hans tidigare alster så ska man inte tveka att kolla upp även detta.

“The Last Song” släpps fredagen den 7:e juli via bolaget Godsend Records/ Cargo.

Betyg 6,5/10

Skriven av Henric Wahlberg

Lämna ett svar