Retroplattan: Patty Smyth – “s/t”

Här har vi en riktigt härlig platta med sångerskan Patty Smyth (Scandal) från 1992 som är väl värd att skriva några korta rader om. Albumet innehåller bland annat dunderhiten “Sometimes Love Just Ain’t Enough” som de flesta vet framförs tillsammans med Don Henley från The Eagles. Här hittar vi även låtar som “No Mistakes”, “Too Much Love”, “Make Me A Believer”, “Out There”, “Shine” och “One Moment To Another”. Det mesta av låtmaterialet har Patty Smyth skrivet tillsammans med Glen Burtnick men plattan innehåller även låtar gjorda av till exempel Jesse Harms och Kevin Savigar.

En rad namnkunniga musiker medverkar på albumet, eller vad sägs om Tim Pierce (gitarr), Jimmy Rip (gitarr), Rusty Anderson (gitarr), Kenny Aronoff (trummor) och Roy Bittan (keyboards). Kan även tilläggas att Sheryl Crow är med som bakgrundssångerska.

Skivan är snyggt producerad av Roy Bittan (Bruce Springsteen) och Rob Jacobs (The Eagles, Stan Bush) som har gjort ett riktigt bra jobb. Detta är en kanonplatta som bör kollas upp om man råkat missa den.

Skriven av Henric Wahlberg

Lämna ett svar