Recension: Art Nation – “Inception”

Efter fyra år av tystnad är nu Art Nation tillbaka med nytt material. Detta blir bandets fjärde release sedan starten 2014 då man året efter gav ut den strålande debuten “Revolution”. Dock har det hänt ganska mycket soundmässigt sedan den skivan släpptes. Den var mer åt AOR hållet. De senaste skivorna har varit lite hårdare och dragit mer och mer åt den metallen man numer brukar höra på Eurovison. Det har även var ganska många medlemsbyten i bandet de senaste åren men nu verkar sångare Alexander Strandell vara nöjd med vad han hittat. Alexander har till denna platta återförenats med den duktige gitarristen Christoffer Borg. Förutom dessa två herrar består Art Nation även av Richard Svärd (bas) och Alexander Lundgren (trummor)

Albumet tickar in på ungefär 38 minuter och på dessa minuter har man lyckats trycka in en hel del bra låtar. “1001” “Echo”, “Break Up”, “Superman” och “Powerless” är låtar som är väl värda att nämna här. Dessvärre har jag tyvärr svårt att få de resterande låtarna på skivan att fastna på samma sätt. Som jag nämnde tidigare så drar det kanske lite för mycket åt metallen man brukar höra på melodifestivalen eller Eurovison nuförtiden. Inget fel med det. Men det är inget som tilltalar mig.

Art Nation har trots allt fått till en helt ok platta med en del lyssningsvärda låtar. Diggar man Alexander Strandell´s andra band Crowne kommer man garanterat även digga detta.

“Inception” släpps fredagen den 9:e juni via bolaget Frontiers Records.

Betyg 6/10

Skriven av Henric Wahlberg

Lämna ett svar