Recension: Kaj Pousar – “Nine Lives”

Kaj är i alla fall inte för mig känd i de melodiösa kretsarna så när jag satte på denna platta blev jag väldigt positivt överraskad. Å andra sidan så såg att bla Tommy Denander medverkar så överraskad skall tas med måtta, jag hade mina aningar. Han har dessutom agerat förband åt bla Legends of Rock (med bla Bobby Kimball) och Joe Lynn Turner så det finns en klar koppling till genren som jag nog borde känt till. 

Hur låter det här då? Jo, det är riktigt skön hårdrock med många referenser till klassiska band som Dio och Sabbath men drar ändå väldigt mycket åt det melodiösa. Det låter också som att det anpassats för idag så om man som jag gillar det så är man nog hemma här.  Kul också att åtminstone en låt, My Hometown (Min Hemstad) är tidigare släppt på svenska och är även den jäkligt skön.

Att referenser till Dio och Sabbath hörs är inte särskilt konstigt då dessa band är stora förebilder och pga detta finns också versioner av Dont talk to strangers (Dio) och Lonely is the word (Sabbath) med men det tycker jag han kunde skippat. Inte för att det är dåligt men för att det helt enkelt inte finns behov. Det egna materialet är mer än tillräckligt bra och han kunde hellre satsat på två egna låtar. Nu är detta dock den enda kritik jag kan komma på så det får anses vara godkänt. På det hela taget är det här svinbra.

Betyg 8,5/10

Tyvärr får ni vänta ett tag på albumet då det släpps den 4/8. 

Av: Måns Enheim

LÅTLISTA

1. Femme Fatale
2. One Chance
3. Behind Us
4. Out in Life
5. Don’t Stay
6. My Hometown
7. Read This Song
8. See Me
9. The Creeps
10. Don’t Talk to Strangers
11. Lonely is the Word

Här kan man lyssna på första singeln i form av låten “Lonely Is The Word”.

Lämna ett svar