Recension: Supremacy – ”Influence”

Melodiös hårdrock från Colombia kan det vara något att ha? Jo, men det är det faktiskt. Supremacy är just nu aktuella med sitt andra album ”Influence”, som håller överraskande hög kvalitet både låtmässigt och produktionsmässigt. Detta är ett band som jag fick upp ögonen för i samband med deras debutplatta “Leaders” från 2015, som även den håller en relativt hög nivå. Dock tycker jag att det nya alstret är strået vassare.

Här kan man hitta låtar som ”Passing Through”, “My Time”, “Dance For Me”, “Dancing With The Devil”, “Sirius”, “Sin Paradise” och “Indigo Children”. Min absoluta favoritlåt är AOR doftande “Dance With The Devil” där man även bjuds på snygg saxofon.

Bandet verkar vara mycket kompetent med bland annat duktige sångaren Gus Monsanto i spetsen som gör en fantastiskt insats bakom mikrofonen.

Detta är ett album som jag garanterat kommer att lyssna på en hel del framöver för så pass bra är det. Bolaget Lions Pride Music brukar allt som oftast släppa mycket skräp. Men här har man dock lyckats riktigt bra. “Influence” finns nu att lyssna på via bland annat Spotify.

Betyg 8/10

Skriven av Henric Wahlberg

Line-up

Gus Monsanto (sång)
Danny Acosta (gitarr, keyboards)
Paul St.Lyonne (bas
Diego Acevedo (trummor)

Lämna ett svar