Recension: Masaki – “Feed The Flame”

Masaki är ett nytt norskt AOR band som nu släpper debutalbumet “Feed The Flame”. Bandet innehåller en hel del rutin i form av sångaren John Magnus Masaki Nielsen (Stoneflower), gitarristen  Tom Sennerud (Stoneflower, Days Of Wine) och trummisen Eirik-André Rydningen (Nik Kershaw, Joseph Williams, Bill Champlin). Detta är klassisk AOR i stil med Journey, Toto och liknande band. Men man kan även höra influenser av både pop och proggrock.

Som ett första smakprov bjöds vi tidigare i år på den lysande singeln “Angel Wings”, som hör till albumets absoluta höjdpukter. Andra låtar som sticker ut från mängden är “Feed The Flame”, “Stone Cold”, “She´s Not You”, “Shades In The Rain”, “Almost Paradise”, “Chizuko” och “All That You Want”. Det känns ibland som en del av låtarna har ett kristet budskap då tänker jag först och främst på “Angel Wings” och “Almost Paradise”. Detta är en mycket kompetent platta som inte har några direkta svagheter. Man har även en grym sångare i John Masaki och man ska heller inte glömma att nämna gitarristen Tom Sennerud som drar till med några riktigt härliga solon i stil med Steve Lukather från Toto.

Känns som om jag kommer hålla detta album väldigt högt framöver. För enligt mig är “Feed The Flame” ett av årets hittills bästa releaser. Jag ger även tummen upp för bolaget Lions Pride Music som fått möjligheten att ge ut denna härliga platta.

Albumet släpps den 31:e juli. Missa inte det!

Betyg 9/10

Skriven av Henric Wahlberg

Lämna ett svar