Retroplattan: Survivor – “Vital Signs”

I september 1984 släppte Survivor sitt femte album “Vital Signs” och var det första med den då 33 årige sångaren Jimi Jamison. Detta är enligt mig Survivor´s bästa album med låtar som “I Can’t Hold Back”, “High On You”, “First Night”, “The Search Is Over”, “Broken Promises”, “Everlasting”, “It´s The Singer, Not The Song” och “I See You In Everyone” är det inte mycket att snacka om. Denna platta har allt man kan önska sig. Fantastisk sång, grymma låtar och bra produktion. När det gäller produktionen så är den mycket väl genomförd av ingen mindre än Ron Nevison.

“Vital Signs” är ett av Survivor´s framgångsrikaste album där ett antal av låtarna placerade sig högt på Billboard listan i USA. Den låt som lyckades bäst är den klassiska balladen “The Search Is Over”.

1984 bestod Survivor av följande bandmedlemmar:

Jimi Jamison (sång)
Jim Peterik (gitarr, bas, keyboards)
Frankie Sullivan (gitarr)
Stephan Ellis (bas)
Marc Droubay (trummor)

Det kan även tilläggas att Mickey Thomas från Starship agerar bakgrundssångare på albumet.
Har ni inget speciellt för er ikväll tycker jag ni ska ta er tid att lyssna på detta fantastiska album.

Skriven av Henric Wahlberg

Lämna ett svar