Recension: Kent Hilli – “Nothing Left To Lose”

Kent Hilli släpper nu sin andra soloplatta “Nothing Left To Lose”, som bjuder på mycket örongodis för alla fans av klassisk AOR i stil med Survivor, Giant och Signal. Debuten från 2021 “The Rumble” var riktigt bra och det nya materialet fortsätter på ungefär samma sätt. Till sin hjälp med låtskrivandet och produktionen har Kent denna gång tagit in namn som Jimmy Westerlund, Ulrick Lönnqvist, Michael Palace och Pete Alpenborg. Måste säga att dessa grabbar har lyckats riktigt bra.

Här kan man hitta grymma låtar som “Too Young”, “Nothing Left To Lose”, “Could This Be Love”, “Every Time We Say Goodbye” och “Only Dreaming”. Tycker dock att albumet inte håller hela vägen in i mål denna gång. Det finns mer att önska från en del av låtarna här. Utan att dom är dåliga på något sätt. Men de sätter sig inte på samma sätt som de ovan nämnda spåren. Håller debuten “The Rumble” lite högre då den känns en aning jämnare låtmässigt.

Det är inget snack om att Kent Hilli är Sveriges svar på Jimi Jamison (Survivor) och det visar han inte minst på denna skiva då han sjunger riktigt bra. Gillade man Kent´s senaste album ska man absolut inte missa “Nothing Left To Lose” när den släpps fredagen den 4:e augusti via bolaget Frontiers Records.

Betyg 7,5/10

Skriven av Henric Wahlberg

Line-up:
Kent Hilli -Lead Vocals and Backing Vocals
Jimmy Westerlund – Lead and Rhythm Guitars, Backing Vocals, Additional keyboards, FX, Percussion
Ulrick Lönnqvist – Bass, Backing vocals. Acoustic guitar on ”Every Time We Say Goodbye” and ”Every Time We Say Goodbye (Acoustic Bonus track Japan)
Kai Hahto – Drums on ”Nothing Left To Lose”
Felix Borg – Drums
Pete Alpenborg – Rhythm Guitars and Keyboards
Jimmy Hedlund- Guitar solos on ”Start It All Over” and ”Only Dreaming”
Kristian Fyhr – Backing Vocals
Mike Palace – Guitars and Backing vocals on ”Saving Us” and ”Heard It All Before”
Alexander Jonsson – Keyboards on ”Only Dreaming” and ”Stronger”
Oleg Lavrentev – Saxophone on ”Does He Love Like Me”
Jussi Vuorijää – Keyboards and Organs on ”Nothing Left To Lose”
Rick Altzi – Additional Backing Vocals on ”Nothing Left To Lose”

Lämna ett svar