Recension: Streetlight – “Ignition”

Sommaren 2021 fick jag upp ögonen för detta svenska AOR band då man släppte den Journey inspirerande låten “Overjoyed”. Då bestod bandet av sångaren Johannes Häger och gitarristen Erik Tilling. Johannes Häger är kvar bakom mikrofonen men Erik Tilling har lämnat på grund av tidsbrist m.m. Nu när man släpper debutalbumet “Ignition” utgörs bandet även av Filip Stenlund (gitarr), John Svensson (keyboards), Johan Tjernström (bas) och Erik Nilsson (trummor).

Albumet snurrar på i lite över 41 minuter och på de minutrarna bjuds man på en hel hög med bra låtar. “Hit The Ground”, “Chutes And Ladders”, “Stay”, “Love Riot”, “Awake”, “Overjoyed” och “Malibu Pier” är några av de spår som är värda att nämna. Men vill även lyfta fram den finstämnda låten “Closer”, som skulle platsa perfekt på vilket Journey album som helst. Ska erkänna att jag är väldigt svag för sådan här typ av AOR som Streetlight bjuder på genom hela skivan. Skulle kunna jämnföra detta band och platta med ett annat svenskt gäng nämligen Grand, som lirar i ungefär samma liga. De släppte ju ett grymt debutalbum under förra året.

Som helhet är detta en väl genomarbetad debut som absolut kommer finnas med på min lista över 2023 års bästa album. Missa inte att kolla upp albumet när det släpps fredagen den 11:e augusti via bolaget Frontiers Records.

Betyg 9,5/10

Skriven av Henric Wahlberg

Lämna ett svar