Recension: Sarayasign – “The Lion’s Road”

Sarayasign dök upp som en frisk fläkt under förra året när man släppte debutalbumet “Throne Of Gold”. Nu är man tillbaka med en uppföljare via bolaget Frontiers Records. Debuten var riktigt bra, så man blir ju rätt nyfiken på om det nya albumet håller samma klass. Det tycker jag det gör, i alla fall till en början. Efter ett par låtar kommer dock en viss mättnadskänsla som är svår att förklara. Kan det kanske bero på att nästan samtliga spår är uppbyggda på samma sätt? Har lyssnat på plattan nu ett antal gånger och verkligen försökt att ge den en ärlig chans. Men den sätter sig ändå inte riktigt. Albumet är på inget sätt dåligt. Det är nog mer att jag har svårt att greppa det.

Sarayasign har i mitt tycke en av Sveriges bästa sångare i Stefan Nykvist, som här vekligen visar vilken fantastisk röst han besitter. Man har även en mycket kompetent gitarrist i form av Peter Lundin, som drar av några härliga solon under albumets gång.

Om man kollar lite närmare på låtmaterialet så tycker jag att “When All Lights Go Out”, “Blood From Stone”, “Will You Find Me” och “Everdying Night” är de spår som lyfter till relativt höga höjder. Stort plus går till skivans produktion som är sylvass och känns väldigt genomarbetad.

The Lion’s Road” är aningen tyngre än vad debuten var. Den har enligt mig även ett lite mer proggigare sound. Dock har man lyckats behålla de melodiösa bitarna i låtarna. Om du gillade vad Sarayasign släppte under förra året kommer du garanterat även tycka om detta album.

Plattan släpps fredagen den 11:e augusti.

Betyg 7/10

Skriven av Henric Wahlberg

Line-up:
Stefan Nykvist – sång
Jesper Lindbergh – trummor, gitarr, keyboards
Daniel Lykkeklev – bas, keyboards
Peter Lundin – gitarr

Lämna ett svar