Recension: Nina Söderquist – “Heroes”

Sångerskan Nina Söderquist har tillsammans med gitarristen/producenten Göran Engwall (Heartwind) satt ihop en riktigt kul coverplatta som går under namnet “Heroes”. Plattan har delats upp i tre delar där den första delen (Blue) släpps fredagen den 25:e augusti. Detta följs sedan upp av två ytterligare släpp “Red” (22/9) och “Purple” (27/10)

Jag har vanligtvis ganska svårt för coveralbum då de oftast känns intetsägande och trista. Men här tycker jag de valt låtar med stor omsorg. Man har även lyckats knyta till sig en rad intressanta namn som bland andra Jan Johansen, Jakob Samuel, Johan Boding och Matti Alfonzetti. När det gäller Matti Alfonzetti så gör han och Nina här en grym version av Whitesnake´s klassiker “Fool For Your Loving”. Här kan man även hitta riktigt bra versioner av låtarna “I Found Someone”, “Monkey Business” (feat. Jakob Samuel), “Alone”, “Edge of a Broken Heart”, “First Time” och “Total Eclipse of the Heart” (feat. Johan Boding) Har tyvärr lite svårare för den engelska versionen av klassiska “Allt som jag känner” där man kan höra Jan Johansen på sång.

Nina Söderquist är Sveriges rockdrottning och hon besitter dessutom en fantastisk röst. Detta bevisar hon inte minst på denna platta. Tycker faktiskt att “Heroes” är överraskande bra för att vara ett coveralbum. Kolla upp första plattan “Blue” när den släpps (25/8) så får du själv bestämma vad du tycker.

Betyg 7/10

Skriven av Henric Wahlberg

Heroes (Blue)

 1. Fool for Your Loving (feat. Matti Alfonzetti)
 2. My Summer With You (feat. Jan Johansen)
 3. I Found Someone

Heroes (Red)

 1. Monkey Business (feat. Jakob Samuel)
 2. First Time
 3. Edge of a Broken Heart
 4. Alone

Heroes (Purple)

 1. The Show Must Go On
 2. Because the Night
 3. Total Eclipse of the Heart (feat. Johan Boding)
 4. (Simply) The Best

Lämna ett svar