Recension: ModX – “Secrets”

Ni känner väl till det gamla ordspråket “Den som väntar på något gott väntar aldrig för länge”? Detta stämmer verkligen in på sångaren/låtskrivaren/producenten Peter Ericson och hans AOR-projekt ModX, som nu släpper debutalbumet “Secrets”. Ett gäng singlar har presenterats för att promota den kommande skivan. Redan 2021 dök det första smakprovet upp i form av den lysande låten “Looking For Closure”. Sedan dess har det givits ut ytterligare låtar som till exempel “Clear Before My Eyes”, “Secrets”, “Strangers In The Night” och “Rosalie”. Albumet innehåller totalt 13 spår där mitt absoluta favoritspår heter “Caroline”. En riktigt härlig AOR stänkare med grym och medryckande refräng.

Nu när jag lyssnat på albumet ett tag så slår det mig att ModX har ungefär samma musikaliska stil som ett annat svenskt AOR-projekt nämligen Spin Gallery. Alla som diggar så kallad Hi-tech AOR kommer inte att bli besvikna på Peter Ericson och grabbarna för det här är en riktigt bra platta. Albumet har ett väldigt fräsht och uppfriskande sound och det är något som jag verkligen uppskattar.

Förutom Peter Ericson så utgörs ModX av följande musiker: Fredrik Hammarström (gitarr), Mattias Elmstedt (gitarr) och Robert Kurberg (trummor)

“Secrets” har precis släppts i Japan av bolaget Marquee/Avalon där man även kan hitta två grymma bonusspår. För att få tillgång till albumet i Europa får man vänta till oktober då plattan släpps via bolaget Atenzia Records. Men det är som jag skrev i början av texten “Den som väntar på något gott väntar aldrig för länge”.

Betyg 9/10

Skriven av Henric Wahlberg

LÅTLISTA:

01. Clear Before My Eyes
02. Looking For Closure
03. It`s Over Now
04. Secrets
05. Strangers In The Night
06. If You Come My Way
07. Rosalie
08. Waste Another Day
09. Save Me
10. The Test Of Time
11. Here I Am
12. Caroline
13. I´m Learning How Live Without You


Lämna ett svar